NFL- sarjan kausion käynnistynyt

%d0%ba%d0%b5281National Football League eli Pohjois-Amerikan amerikkalaisen jalkapallon liiga on juuri startannut. Se käynnistyi 8.syyskuuta, jolloin viime vuoden mestari Denver Broncos lähti puolustamaan titteliään avausottelussa, jossa riittikin jännitettävää. Denver Broncos kohtasi tuolloin Carolina Panthersin.

Viime vuoden mestaruutta puolustava Denver Broncos ei päässyt helpolla, ja se piti yleisöä jännityksessä viime sekunneille asti. Denver Broncos pääsi nousemaan vasta viimeisellä neljänneksellä. Ottelu loppui lopulta lukemiin 21-20 Denverin kotiyleisön iloksi. Ottelussa vastustajien joukkue Carolinasta näytti kuitenkin pantterin kyntensä, joten siltä voidaan odottaa tiukkoja otteita tulevissa peleissä. Carolina Panthers lähti ahnaasti otteluun, sillä joukkueella oli taatusti muistissa viime kevään Super Bowl, jossa se hävisi mestaruuden Denver Broncosille pistein 24-10. Nyt ottelu loppui huomattavasti tasaväkisemmissä kuvioissa.

Amerikkalaisessa jalkapallossa pelinrakentajalla on äärimmäisen keskeinen osa. Denverin riveissä monta vuotta hienoja näytteitä esitellyt Peytong Manning päätti uransa viime kauden Super Bowl -voittoon. Alkuottelussa hänet nähtiin stadionilla tuomassa Denver Broncosin isännöimä palkintopokaali areenalle kotiyleisön iloksi. Tärkeän ja haastavan pelinrakentajan roolin otti nyt joukkueessa Trevor Siemian, jolta nähtiin pelissä useita hyviä ratkaisuja, mutta myös muutama töppäys, kun pallo liukui vastustajien hyppysiin.

Carolina Panthersin yksi vahvuus on liigan yksi parhaimpia pelaajia. Tämä huipputekijä on Cam Newton. Newton arvioitiin viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi koko NFL-sarjassa, joten kyseessä on todellinen pelinrakentaja, jonka suorituksista Carolina Panthers voi olla todella ylpeä. Newton pitää hallussaan touchdown-ennätystä, joista 44. tuli mittariin avausottelussa.

Yhdysvalloissa amerikkalainen jalkapallo on ehdottomasti suosituin urheilulaji. Loppuottelu Super Bowl on urheiluvuoden yksi tärkeimpiä tapahtumia. Sen aikana suurin osa amerikkalaisista nauliintuu television ääreen. Esimerkiksi suomalaisten rakastama jääkiekko jää NHL:stä huolimatta marginaalilajien joukkoon, kun sen edelle rynnivät amerikkalaisen jalkapallon lisäksi koripallo ja baseball suosion määrässä.

Ensimmäisen kierroksen satoa

%d0%ba%d0%b5282Tämän kauden ensimmäisen kierroksen jälkeen oli aika pistää tulokset arvioinnin alle. Yhdysvalloissa asiaa puitiin lukuisissa urheiluohjelmissa ja uutisissa. Useat ottelut päättyivät yllättävän pieneen maalieroon, sillä suuria riskejä ei selvästi lähdetty heti hakemaan. Osa peleistä olikin selvästi joukkueiden taitojen tunnustelua tositilanteessa ja vastustajien arviointia, osalla joukkueista on vaihtunut kokoonpano, joten hitsautuminen yhteen pelijännityksessä oli uutta.

Eri arvioiden mukaan parhaimmat ja vakavasti otettavat joukkueet ovat ainakin New England Patriots ja Green Bay Packers. Green Bay Packersin voimana on vahva hyökkäys, joka vyöryi kerta toisensa jälkeen vahvana yli. Sen sijaan puolustuksen suhteen joukkueella riittää töitä. New Englandin Patriotsia vaivasivat viime kaudella lukuisat sairastapaukset mutta joukkue onnistui silti tekemään hyvää tulosta, tällä kaudella rivit kokoon kasanneelta joukkueelta voidaan odottaa paljon. Muita varteenotettavia joukkueita ovat Pittsburgh Steelers, viime vuoden mestari Denver Broncos, Cincinnati Bengals, Arizona Cardinals, Seattle Seahawks, Carolina Panthers, Oakland Raiders ja Minnesota Vikings.