Vedonlyönti NFL-sarjassa

%d0%ba%d0%b5262Vedonlyönti amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjassa on varmaan suosituin vedonlyönti kohde Yhdysvalloissa. Syy tähän on varmaankin myös siinä, että suurin osa peleistä tapahtuu saman päivän aikana, mikä antaa hyvän edun vedonlyöjille nähdä 12 tunnin ajan eri joukkueiden pelaamista.

NFL vedonlyönti on myös etuasemassa muihin urheilulajeihin nähden, koska sunnuntaisin tehdään kaksi vedonlyöntitapahtumaa. Tämä johtuu siitä, että osa peleistä on aamupäivisin, kun taas loput sijoittuvat iltapäivään. Se voi auttaa vedonlyöjiä saamaan rahojaan takaisin, jos he ovat esimerkiksi menettäneet aamupäivästä, koska iltapäivällä voi vielä koittaa onneaan.

Tämä ilmiö saattaa myös tehdä sen, että pelaajasta tulee hieman aggressiivisempi, jos aamupäivästä oli tullut hyvät voitot. Se voi johtaa suurempia panoksia, mikä kiihdyttää vedonlyöntiä yleisesti. Samaan tapaan ”late Monday night show” eli maanantain loppuillan show edesauttaa jatkamaan sunnuntai-illan hyvin menneitä vedonlyöntejä, mikä voi vauhdittaa vedonlyöntiä kokonaisuudessaan lisää.

Erilaisia variaatiota vedonlyöntiin

%d0%ba%d0%b5263NFL-sarjan vedonlyönnissä on monia variaatioita. Vedonlyöjille on tarjolla kolmenlaista vedonlyöntiä, jota voi tehdä yksittäisille NFL-peleille. On olemassa myös rahalinja-vedonlyönti, yli/ali-tyypin vedonlyönti sekä kaikista sekavedonlyönti suosituimpana muotona. Rahalinja-vedonlyönti tarkoittaa yksinkertaisesti, että pelaaja valitsee voittajajoukkueen. Pistemäärällä ei ole mitään merkitystä. Siinä täytyy vain valita joukkueen nimi, jonka luulee voittavan. Vedonlyöjän kannattaa kuitenkin tarkistaa voittosumma panokselleen ennen kuin laittaa rahojansa likoon.

Yli/ali-mallin vedonlyönti on pelkistetympää voiton suhteen. Siinä vedonlyönnistä vastaava taho antaa jonkun oletuksena käytettävän pistearvon, johon peli päättyy. Sinä vedonlyöjänä päätät, miten tämän pistemäärän kanssa käy. Vaihtoehtoisesti se joko ylitetään tai alitetaan, mistä myös nimi ”yli/aliveto” juontaa juurensa.

Tunnetuin vedonlyöntitapa on sekavedonlyönti, jossa joko lyödään vetoa voittajasta, häviäjästä tai joukkueesta. Lisäksi toivotaan, että se saavuttaa tai päätyy tiettyyn määrättyyn pistemäärään. Sekavedonlyönnin etuna on se, että siinä vedonlyöjät saavat usein muhkeammat voitot kuin yllämainituissa versioissa.

NFL-sarjan vedonlyönti mahdollistaa pelaajille toimintasuunnitelman koko sunnuntaille erilaisine mahdollisuuksineen, joita voi käyttää hyväkseen, jotta saa mahdollisimman suuret voitot koko päivän ajan. NFL-sarjan vedonlyöntimalli on siten vedonlyöjän taivas. Ei mikään ihme, että se on niin suosittua.

NFL-liigassa yleensä pelataan 16 ottelua joukkuetta kohden runkosarjassa. Kuuden divisioonan sisäisen ottelun lisäksi pelataan kuusi ottelua oman konferenssin ja neljä toisen konferenssin joukkueita vastaan. Otteluohjelmalla on suuri merkitys, koska sen perusteella ratkeavat pudotuspelipaikat. Divisioonan sisällä joukkueet pelaavat suurimman osan otteluista samoja vastustajajoukkueita vastaan.

Divisioonan voitosta taistellessa otteluohjelman painoarvo on pienempi, mutta kahta villin kortin paikkaa jaettaessa tilanne voikin olla toinen. Alkukauden vastustajien taso merkitsee myös positiivisesti tai negatiivisesti, mikä riippuu siitä, ovatko vastaan asettuneet joukkueet A-luokkaa vai pohjatasoa. Huonosti sujunut alkukausi voikin siis pilata koko loppukauden.

Vedonlyöntipaikat

Internetissä on moniakin sivustoja missä voi harrastaa online vedonlyöntiä NFL-sarjasta. Se on helppoa ja vaivatonta, kun pelaaminen onnistuu vaivattomasti omaltakotisohvalta. Vaihtoehtoisia pelipaikkoja ovat muun muassa: 5Dimes, BetDSI, Bovada, BetOnline, Wagerweb, BookMaker, Sportsbook.com, GTBets, SportsBettingOnline.

NFL-sarjan tähtijoukkueet

%d0%ba%d0%b5264Tunnettuja NFL-liigan joukkueita on paljon. Hyvä esimerkki on Chicago Bears, vaikka pari vuotta sitten joukkueen kausi oli yksi surkeimmista. Vaihto valmennusjohtoon teki tehtävänsä, ja joukkue on noussut takaisin aikaisemman maineeseensa tasolle. Edellisen kauden menestys ei siis välttämättä heijasta aina tulevaa.

NFL-sarjassa on kuitenkin monia tähtijoukkueita, jotka vuosi toisensa jälkeen ovat mukana Superbowl-ottelussa sekä mestaruusliigan peleissä. Esimerkiksi Denver Broncos, joka on vuoden 2016 Super Bowl -voittaja. Muita tärkeitä joukkueita ovat: Minnesota Vikings, Detroit Lions, New England Patriots, Atlanta Falcons ja Pittsburg Steelers. On tärkeää muistaa myös Green Bay Packers, jossa tämän hetken amerikkalaisen jalkapallon kallein pelaaja Aaron Rodgers pelaa.